dimecres, d’abril 15, 2009

Què és STEPestudiants?

STEPestudiants és un programa impulsat a partir del Pla UPC Sostenible 2015 i desenvolupat per estudiants de la UPC, la missió dels quals és introduir/ampliar el compromís social i la sostenibilitat dins la universitat i especialment en els nous plans d’estudi que s’estan elaborant actualment.

Els seus objectius generals són:

A. Propiciar l’existència de grups locals a cada centre que treballin en l’àmbit del compromís social i la sostenibilitat.

B. Afavorir la creació de xarxes entre els diferents grups locals. No es tracta de crear una xarxa nova, sinó d’establir sinergies i enfortir les que ja existeixen, com la plataforma Diàlegs Diàlegs sostenibilitat i societat, les “coordinadores Bolonya”, etc.

C. Aconseguir articular les diferents propostes i visions de l’alumnat en un document de referència que destaqui per la seva excel·lència (claredat, capacitat analítica, rigor, viabilitat, dosi d'utopisme pragmàtic, aplicació de metodologies alternatives, etc.).


D. Fer del procés un objectiu en sí. És a dir, que resulti exemplar per la seva transparència; participació; capacitat de desenvolupar inquietuds, motivar i establir vincles d’empatia entre els participants; etc.

E. Passar a l’acció, enfortint iniciatives en curs desenvolupades per estudiants que de fet ja estan posant en pràctica una educació i investigació alternativa més compromeses amb la societat i la sostenibilitat; així com propiciar l’aparició de noves accions.

Pots accedir a una presentació del projecte, així com al document detallat (amb el desenvolupament de les activitats proposades; el quadre resum de la gestió, recursos i plans de treball; etc.) en la secció arxius.

En aquest blog trobaràs tota la informació sobre el desenvolupament del procés, com també la documentació i la discussió que es vagi generant. Disposes de feeds RSS i gCalendar per estar al corrent i no perdre’t res.

A més a més en la secció webSTEP trobaràs informació sobre el conjunt del projecte (STEPfase0, STEPcentres, STEPestudiants...); com també articles de reflexió, opinions al respecte de tots els agents de la comunitat universitària (PDI, PAS, estudiantat, òrgans d’administració i gestió...), etc.

Si encara tens algun dubte o vols posar-te en contacte, escriu a step.estudiants@upc.edu