Salut i fins aviat,
dimarts, de desembre 29, 2009
STEPestudiants busca nous becaris_resultat de la preselecció
Salut i fins aviat,
dijous, de desembre 24, 2009
STEPestudiants a la Jornada de la Xarxa EDUSOST del passat 17 de desembre
La jornada va resultar de gran interès, permetent-nos conèixer experiències en altres universitats així com establir contactes amb vistes a futures accions.
Aquí us deixem el programa de la jornada i la presentació emprada.
dimarts, de desembre 01, 2009
FÒRUM ESTUDIANTIL "L'EDUCACIÓ QUE VOLEM". Agraïments i altres
Us deixem la versió preliminar del document presentat aquí. A finals de desembre penjarem la versió definitiva.
Aquí teniu el fulletó/resum del document que es va repartir als assistents.
Aquí podeu trobar un petit resum i valoració de l'acte.
Aquí també teniu unes quantes fotos de l'acte (podeu buscar la vostra petjada). Si teniu algun comentari a fer, alguna idea que no vau poder plantejar al debat o fotografies que us agradaria penjar, deixeu el vostre comentari en aquesta entrada.
Salut i fins aviat!
dilluns, de novembre 23, 2009
FÒRUM ESTUDIANTIL “L’EDUCACIÓ QUE VOLEM”, AMPLIAT EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ!!
Salut i fins aviat!!
dimarts, de novembre 17, 2009
FÒRUM ESTUDIANTIL “L’EDUCACIÓ QUE VOLEM”, EL PROPER DIVENDRES 27 DE NOVEMBRE AL CAMPUS NORD DE LA UPC
La inscripció, assistència a les sessions i participació a les activitats de cloenda, serà reconeguda amb 1 CRÈDIT DE LLIURE ELECCIÓ.
A la primera sessió plenària, de 10:30 a 11:30 h, s'explicarà el procés participatiu i de dinamització liderat i portat a terme per un equip d'estudiants de la UPC des de l'abril de 2009.
A la segona, de 12:00h a 13:30h, es presentarà el document L'educació que volem, que inclou propostes concretes de l'estudiantat per a introduir/ampliar el compromís social i la sostenibilitat dins de la universitat.
A les activitats de cloenda, de 13:30h a 14:30h, es donarà l'oportunitat als assistents de gravar breus missatges de vídeo amb suggeriments i comentaris, es realitzarà un gest simbòlic d'implicació dels participants, i es conclourà amb un vermut.
Inscripció gratuïta, abans del proper 23 de novembre, via mail a: step.estudiants@upc.edu (adreça a la qual pots escriure també per a qualsevol dubte i/o comentari que vulguis fer!)
Estaríem molt agraits si poguessis fer difusió d’aquesta informació a les diferents xarxes socials en les que participis. Aquí pots trobar tot el material gràfic.
Esperem que aquesta proposta et sembli atractiva i que puguis venir el 27!!
dilluns, de novembre 16, 2009
JORNADA DE REDACCIÓ. Resum i valoració de l'acte
La jornada de redacció en l'alberg IN&OUT es va desenvolupar aquest cap de setmana passat, entre sessions de treball intenses i estones d'ambient distès.
Aquí podreu trobar el resum-valoració de l'acte.
Salut i fins aviat.
dimarts, de novembre 03, 2009
JORNADA DE REDACCIÓ - Alberg - Aplaçada una setmana
Pla per a la jornada – alberg In & Out
Divendres 13 de novembre
17:00h – arribada
17:30h – presentació del que s’espera de la jornada, els participants i les seves propostes
21:00h – sopar, ambient lúdic i el que sorgeixi
Dissabte 14 de novembre
10:00h – treballs en grup en base a les memòries
12:30h – descans
13:00h – conclusions i esborrany del pla d’acció (...)
14:00h – dinar
16:00h – propostes de futur de cara al seguiment i l’autoavaluació del document per a l’any 2010 i següents
17:00h – valoració dels actes (Pecha Kucha pels que hagin vingut i alberg)
18:00h – berenar
18:30h – explicació del fòrum del 27 de Novembre i treballs relacionats
20:00h – fi de les activitats
L’allotjament i tots els àpats aniran a càrrec de l’organització.
Recordeu que la participació en la jornada juntament amb la preparació d’una memòria (4 o 5 pagines) a la que es detallaran els passos necessaris per posar en pràctica una proposta per introduir el compromís social i la sostenibilitat en l’educació que es realitza a la UPC, serà reconeguda amb 2 crèdits de lliure elecció.
Desitjaríem animar especialment a les persones que van participar al Pecha Kucha aportant una idea a que participin en desenvolupar aquesta per a la seva implantació... LET’S DO IT
Aquí podeu trobar un guió per a la memòria; que evidentment podeu adaptar al vostre cas. Per a qualsevol dubte que us pugui sorgir durant l’elaboració de la mateixa no dubteu en escriure’ns.
Termini màxim per a l’enviament de memòries: dilluns 9 de Novembre - 22:00h.
Si voleu assistir, però no podeu enviar la memòria, igualment s’ha d’enviar un mail confirmant la vostra assistència abans del dilluns 9 de novembre – 22h.
dilluns, d’octubre 26, 2009
L'Educació que volem, fascicle 2
Aquí podeu trobar els annexos C.01 i C.02, Associacions i xarxes i Educ.acció, pròximament més.
Recordeu que "L'educació que volem. Compromís Social i sostenibilitat a la UPC" és el document promogut des de STEPestudiants i que pretén recollir les diferents visions i desitjos de l'estudiantat, per intentar introduir/ampliar el compromís social i la sostenibilitat dins la universitat i especialment en els nous plans d'estudi que s'estan elaborant actualment.
A mesura que es vagi avançat en la seva redacció, s'aniran "postejant" les diferents entregues. Podeu fer qualsevol aportació sobre el text deixant un comentari en el "post". Les aportacions fetes abans del 13 de Novembre s'inclouran en la primera edició del document, a presentar durant el Fòrum estudiantil del 27 de Novembre.
Esperem les vostres aportacions i comentaris.
diumenge, d’octubre 25, 2009
JORNADA DE REDACCIÓ
Pla per a la jornada - alberg In & Out
Divendres 6 de Novembre
17:00h – arribada
17:30 – presentació del que s’espera de la jornada, els participants i les seves propostes
21:00h – sopar, ambient lúdic i el que sorgeixi
Dissabte 7 de Novembre
10:00h – treballs en grup en base a les memòries
12:30h – descans
13:00h – conclusions i esborrany del pla d’acció (...)
14:00h – dinar
16:00h – propostes de futur de cara al seguiment i l’auto-avaluació del document per a l’any 2010 i següents
18:00h – berenar
18:30h – valoració dels actes (Pecha Kucha pels que hagin vingut i alberg)
19:30h – pluja d’idees finals i petita explicació del fòrum del 27 de Novembre
20:00h – fi de les activitats
L’allotjament i l’esmorzar aniran a càrrec de la organització; i en funció del nombre de participants, podríem mirar d’incloure també el dinar del dissabte (si no fos així, el menú és bastant econòmic).
La participació en al jornada juntament amb la preparació d’una memòria (4 o 5 pagines) a la que es detallaran els passos necessaris per posar en pràctica una proposta per introduir el compromís social i la sostenibilitat en l’educació que es realitza a la UPC, serà reconeguda amb 2 crèdits de lliure elecció.
Desitjaríem animar especialment a les persones que van participar al Pecha Kucha aportant una idea a que participin en desenvolupar aquesta per a la seva implantació... LET’S DO IT
Aquí podeu trobar un guió per a la memòria; que evidentment podeu adaptar al vostre cas. Per a qualsevol dubte que us pugui sorgir durant l’elaboració de la mateixa no dubteu en escriure’ns.
Termini màxim per a l’enviament de memòries: dilluns 2 de Novembre - 10:00h. Animeu-vos i comenceu quan abans millor que de seguida arriben els parcials...
Per poder anar reservant les places necessàries a l’alberg, us preguem que si teniu la intenció de venir ens envieu un correu abans del dilluns 2 de Novembre.
dissabte, d’octubre 24, 2009
PECHA KUCHA. Resum i valoració de l'acte
Aquí podeu trobar la valoració-resum de l'acte, així com totes les presentacions de les quals vam poder gaudir.
I si ets usuari de Spotify, aquí tens la llista de reproducció de les cançons que van sonar durant l'acte: Pecha Kucha STEPestudiants -Spotify playlist
dimecres, d’octubre 07, 2009
PECHAKUCHA STEPestudiants
PECHAKUCHA STEPestudiants | divendres 16 d'Octubre | 20:00 - 24:00 | Lloc: Nau Ivanow, c/Hondures 28-30, BCN (metro Sagrera L1 i L5).
Un PechaKucha es una barreja de festa amb presentacions audiovisuals breus (20 diapos x 20 s/diapo = 6min 40s) i finalment una mica de música.
Les presentacions hauran d'explicar una idea per introduir el compromís social i la sostenibilitat en la educació que es realitza a la UPC.
La preparació i exposició d'una presentació serà reconeguda amb 1 crèdit de lliure elecció. Tots aquells que s'animin i tinguin una proposta, si-us-plau feu-la arribar per correu a stepestudiants@gmail.com (fins al 14 d'Octubre).
Si teniu dubtes sobre com es exactament una presentació en format PechaKucha, aquí teniu dos exemples que us poden servir d'inspiració.
I com en un PechaKucha és tant important la narració com les diapositives, a la pàgina de STEPestudiants en vimeo podeu veure ambdues presentacions en viu, igual que a continuació.
MetaPechaKucha - PechaKucha by Juan Gonzalo from STEP estudiants on Vimeo.
Ètica a l'Enginyeria - PechaKucha by Bruno Domènech from STEP estudiants on Vimeo.
Promet ser un acte memorable, en el que continuarem construint "L'educació que volem". Teniu tots els detalls sobre com arribar a la Nau Ivanow al calendari i aquí.
Us esperem el 16 d'Octubre, salut i fins aviat.
dimarts, d’octubre 06, 2009
EDUC.ACCIÓ. Resum i valoració de l'acte
dilluns, d’octubre 05, 2009
L'educació que volem, fascicle 1
diumenge, de setembre 20, 2009
EDUC.ACCIÓ. Un quadrimestre de compromís social i sostenibilitat
En aquest fulletó trobaràs una àmplia oferta d’assignatures, workshops i activitats que de fet ja estan posant en pràctica una educació i investigació alternatives més compromeses amb la societat i la sostenibilitat.
Pots escollir entre 3 tipus d’activitats...
En aquestes es proposen temes que aborden les vessants ambiental, social i/o educativa del compromís social i la sostenibilitat. Buscant sempre l’acció local, és a dir, treballs propositius que no es limiten a l’anàlisi d’allò existent, sinó que aporten projectes de canvi sobre els propis centres o la UPC.
- Inclusió en assignatures UPC
Alguns professors han inclós a les seves assignatures un treball o activitat acadèmica relacionada amb STEPestudiants.
- Iniciatives de l’estudiantat
Assignatures, workshops i activitats diverses pensades i desenvolupades pels propis estudiants.
- Trobades STEPestudiants
Activitats per participar en l’elaboració del document L’EDUCACIÓ QUE VOLEM. Compromís social i sostenibilitat a la UPC, que es presentarà al Fòrum Estudiantil del 27 de novembre.
Les activitats estan reconegudes amb crèdits de lliure elecció...
Aquest quadrimestre passa’t a l’EDUC.ACCIÓ!!
Dijous 01 d’octubre | 12:00h | Aula B-B.2 ETSEIB
diumenge, de setembre 13, 2009
Resum participació en el 2n Congrés UPCsostenible2015
Per començar, una breu recapitulació de la participació de STEPestudiants al passat 2n Con Congrés UPCsostenible 2015:
- Vam participar a la sessió paral·lela de valoració del programa STEP. Aquí us deixem la presentació per que la consulteu.
- Durant el congrés també es va celebrar la sessió paral·lela STEPestudiants, en la qual es va dialogar sobre el primer apartat del document "L'Educació que volem". Aquí us deixem la presentació de la sessió i les conclusions-resum de la mateixa.
Estigueu atents al blog ja que aquest quadrimestre es presenta carregat d'activitats interessants.
Salut i fins aviat.
diumenge, de juliol 05, 2009
2n Congrés UPC Sostenible 2015. Temes per al diàleg
En primer lloc, demanar disculpes pel retràs, però la participació en el Diàlegs Workshop 1.2. Terrassa ens ha tingut molt enfeinats.
A continuació es proposen 5 grans eixos temàtics i algunes referències per a orientar la sessió de diàleg que es celebrarà el divendres 10 de juliol de 14:30h a 16:30h. [descarrega't el document en pdf]
S'agraeixen comentaris, sugerencies de modificació, etc. (mitjançant comentaris a aquest post) fins a les 0:00h del dia 10 de juliol.
Durant la sessió de diàleg, es proposa reflexionar en grups respecte a dos aspectes associats a cada eix temàtic:
a. ¿Per què?. Detonants, anàlisi de la situació actual, problemes identificats
b. ¿Per a què?. Visió, objetius, potencialitats identificades, anàlisi del que es desitgi
1. L'ORGANITZACIÓ DE L'EDUCACIÓ UNIVERSITÀRIA
- El rol de la universitat en el conjunt del sistema educatiu
- L'accés als estudis universitaris
- L'organizació de la UPC (òrgans generals, campus, centres, departaments, etc.)
- La participació en l'organizació i presa de decisions
Documentació recomenada:
http://www.educacion.es/educacion/sistema-educativo.html
http://www.upc.edu
apartats:
Informació sobre > la UPC > estructura de la UPC
Informació sobre > la UPC > govern i representació
2. LES COMPETÈNCIES: CONEIXEMENTS, HABILITATS I VALORS
- ¿Com definir, modificar i avaluar competències?
- La importància de les habilitats i valors
- L'enfocament centrat en l'estudiant. Aprenentatge vs ensenyament
- Pensamient crític i creativitat
- Compromís social i sostenibilitat
Documentació recomenada:
Documento del ICE (Institut de Ciències de l’Educació de la UPC) sobre Sostenibilitat i Compromís Social
3. LES METODOLOGÍES DOCENTS
- Participació, responsabilitat i cooperació en el procés d'aprenentatge personal
- Orientació cap al procés i l'acció local
- El rol de les Tecnologíes de la Informació i la Comunicació
- El rol del professorat
Documentació recomenada: Segalàs, Jordi. "Educació. Reflexions" (febrero 08) [Presentación PowerPoint]
4. LA RELACIÓ AMB LA SOCIETAT
- La relació de l'educació amb la Investigació+Desenvolupament+innovació
- La participació de la societat en la universitat
- Compromís social i sostenibilitat
- Passar a l'acció. Els universitaris com agents de canvi
Documentació recomenada:
http://web.micinn.es/contenido.asp?dir=03_Plan_IDI
5. LA GESTIÓ I EL CANVI
- Necessitats i recursos
- La financiació del sistema universitari
- El seguimient i l'avaluació
- Objetius -> Accions -> Indicadors -> Avaluació -> Nous objetius (...)
- Definir les accions amb criteris SMART (Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Time bound)
Documentació recomenada:http://es.wikipedia.org/wiki/Gesti%C3%B3n_de_proyectos
----------------------------
Per altra banda, el dia 9 de juliol de 14.30h a 17:00h, es celebrarà una sessió paral·lela sobre tot el procés STEP (amb especial ènfasis als STEP de centre), en la que també hi haurà una breu presentació de STEPestudiants.
----------------------------
Ja sabeu, un cop més "us convoquem a pensar i a voler" [el canvi]... Ens veiem el dia 10 de juliol a les 14:30h, per a començar a construir "L' educació que volem"...
dissabte, de juny 20, 2009
STEPestudiants en el 2n Congrés UPCsostenible2015
dilluns, de juny 15, 2009
Trobada STEPestudiants a la FIB
Avui hem celebrat la segona trobada STEPestudiants a la FIB, tractant els següents temes:
divendres, de maig 29, 2009
Sessions de Campus: valoració i properes passes
El passat dimecres 27 van finalitzar les Sessions de Campus de STEPestudiants, la última celebrada en la FIB, en la que vem realitzar una petita valoració entre els assistents i implicats en el procés. Podeu trobar el document resum aquí.
Després de fer la valoració, és necessari definir les pròximes passes: podeu trobar un document proposta aquí. Tot el contingut es discutirá, modificará i aprovarà la pròxima trobada STEPestudiants el dia 15 de Juny, de 12 a 14h a la plaça de la FIB (teniu tots els detalls en el calendari)
¡Esperem veure-us-hi!
PD: En aquesta galeria de picasa teniu unes poques fotos de totes les sesions.
dissabte, de maig 09, 2009
Comencen les Sessions de Campus
L'objectiu de les sessions és presentar el projecte STEPestudiants i aconseguir implicar en el procés al major nombre possible de grups i individus.
El format que es proposa per a les sessions:
1. Presentacions generals
1.a. Idees bàsiques sobre sostenibilitat (10min)
1.b. STEPestudiants (10min)
1.c. STEP centres pilots (10min)
2. Presentacions de grups
2.a. Plataforma d'associacions Diàlegs sostenibilitat i societat (10min)
2.b. Projectes d'associacions locals i/o de la xarxa (5min x n associacions; n<6)
3. Diàleg, participació... (30-45min)
El calendari de les sessions és:
14 maig 12.00h-13.30h Aula B.2.
ETS Enginyeria Industrial Barcelona
Av/Diagonal 647, Barcelona
20 maig 11.00h-13.00h Aula 1.11.
EU Eng. Tècnica Industrial Terrassa
C/Colom 1, Terrassa
20 maig 12.00h-14.00h Aula 0.1.
EPS Edificació Barcelona
Av/ Doctor Marañón 44-50, Barcelona
26 maig 10.30h-12.00h Sala d’actes
ETS Arquitectura Vallès
C/Pere Serra 1-15, Sant Cugat del Vallès
27 maig 11.00h-13.00h Sala d’actes
Facultat Informàtica Barcelona
C/Jordi Girona 1-3 (edifici B6), Barcelona
Està tothom convidat a participar. A més, si voleu explicar algun projecte o iniciativa durant la part destinada a presentacions de grups ens ho podeu comunicar a : step.estudiants@upc.edu
Dins l'apartat d' arxius pots trobar:
- Les presentacions i documents treballats durant les diverses sessions
- El cartell de difusió
Si la iniciativa et sembla interessant, t'agraïm qualsevol difusió que puguis realitzar (via mail, blogs, imprimint i penjant cartells...)
ENS VEIEM A LES SESSIONS DE CAMPUS!!
diumenge, d’abril 19, 2009
webSTEP
La webSTEP intenta recopilar i estructurar la informació més rellevant del conjunt del projecte (STEPfase0, STEPcentres, STEPestudiants...); com també articles de reflexió, opinions al respecte de tots els agents de la comunitat universitària (PDI, PAS, estudiantat, òrgans d’administració i gestió, etc...).
Confiem que aquestes dues eines es complementin i et permetin accedir fàcilment al tipus de informació que t’interessi en cada moment.
dissabte, d’abril 18, 2009
Arxius
A continuació teniu els arxius que STEPestudiants ha generat fins ara, per a que pugueu descarregar, compartir, imprimir... L'anirem actualitzant progressivament per a incorporar tota la documentació que es generi durant el desenvolupament del procés.
divendres, d’abril 17, 2009
Calendari
A continuació teniu el calendari d’activitats de STEPestudiants, que anirà actualitzant-se convenientment. És un calendari públic, així que si disposes d'un compte google pots afegir-ho fàcilment als teus calendaris.
En els detalls de cada esdeveniment teniu la localització exacta i una breu descripció.
Esperem veure-us-hi!
dijous, d’abril 16, 2009
Qui participa?
A continuació teniu una llista de tots aquells que han col·laborat d'una forma o altra a STEPestudiants, així com la seva funció. Aquesta llistà s’anirà actualitzant segons es succeeixin les col·laboracions.
ASSOCIACIONS:
- Plataforma Diàlegs sostenibilitat i societat Pàgina web I Blog
Diàlegs sostenibilitat i societat s’autodefiniex com un projecte participatiu d’educació, investigació i acció col·lectiva que intenta construir noves formes de pensar i posar en pràctica la sostenibilitat – tant per l’aspecte ambiental, com per el social, econòmic, etc.- des d'una perspectiva global integradora i interdisciplinaria.
>Col·laboració al llarg de tot el procés
- Enginyeria Sense Fronteres UNI Pàgina web I Blog
Enginyeria Sense Fronteres (ESF) és una ONG de cooperació per al desenvolupament que treballa la interrelació entre enginyeria i cooperació. Vol contribuir a difondre la idea que és possible un món més just, que cal dedicar més recursos i esforços a lluitar contra la pobresa i que s'ha d'afavorir el desenvolupament humà. El grup universitat d’ESF és el que treballa difonent les activitats de l'organització, explicant els projectes que es duen a terme, fent campanyes d'incidència i sensibilització. Està format per estudiants i estudiantes d’enginyeria de diferents universitats catalanes.
>Coorganización de la Sessión de Campus ETSEIB, participació en la Sessión de Campus ETSEIB, participació en la Sessió de Campus FIB
- L'Altre Fòrum Associació ETSEIB
>Participació en la Sessió de Campus ETSEIB, participación en la Sesión de Campus FIB
- GCCT Grup de Cooperació del Campus de Terrassa Pàgina web
El GCCT està format per estudiants, professors, treballadors i obert a tots els públics. Al grup s’hi troben bé totes aquelles persones amb iniciativa, capacitat de treball en equip, i voluntat de participació activa dintre el col·lectiu. La finalitat bàsica de les nostres accions és la transformació de la realitat a nivell personal, col·lectiu proper i a l’entorn global actual.
> Participació en la Sessió de Campus ETSEIB, participación en la Sesión de Campus ETSAV
- Assemblea Bolonya ETSEIB I Grup d'estudiants I > Participació en la Sessió de Campus ETSEIB
- ATSF Pàgina web
>Participació en la Sessió de Campus EPSEB
- ESFA Pàgina web
ESFA som un grup de gent (Estudiants d'entre primer i cinquè d'Arquitectura i també joves arquitectes) que treballem en uns quants temes dins i fora la universitat relacionats amb la part més social de la professió. Organitzem, entre altres coses, jornades de formació, taules rodones, sortides de cap de setmana, cursos, assignatures intensives, activitats per la Festa de Dia, etc. I també tenim en marxa diversos projectes de cooperació amb països tan diversos com Argentina, Guatemala o Haití.
>Participación en la Sesión de Campus EPSEB, participación en la Sesión de Campus FIB
- 50/50 Pàgina web I Blog
Grup de @ctivist@s residents en la ETSA del Vallès, els interessos principals dels quals són la SOSTENIBILITAT, els ASPECTES SOCIALS DE LA ARQUITECTURA i el PENSAR GLOBAL, ACTUAR LOCAL. L'organització del grup és assembleària i ens reunim tots els dilluns per menjar de 14.30 a 16.00 a la terrassa del bar.
> Coorganització de la Sessió de Campus ETSAV, participació en la Sessió de Campus ETSAV, participació en la Sessió de Campus EPSEB, participació en la Sessió de Campus FIB
- TxT Pàgina web
Tecnologia per a Tothom (txt) és una associació formada principalment per persones vinculades a les escoles d’informàtica i telecomunicacions de la UPC (estudiantat, professorat, personal d’administració,…). Pretenem oferir els nostres coneixements tècnics i el nostre temps de lleure per a fer accessibles les TIC a institucions socials sense ànim de lucre on aquesta tecnologia pugui ser útil.
>Coorganització de la Sessió de Campus FIB, participació en la Sessió de Campus EPSEB, participació en la Sessió de Campus FIB
- AEP Pàgina web
L’AEP és l’associació d’estudiants que té com a prioritats l’assoliment d’un ensenyament veritablement públic, la millora de les condicions d’estudi en els centres i la potenciació d’activitats socioculturals que fomentin el pensament crític.
PARTICIPANTS A LES SESSIONS DE CAMPUS, TROBADES, II CONGRÈS UPC SOSTENIBLE 2015 I ESDEVENIMENT EDUC.ACCIÓ:
- EPSEB: Daniel, Diego Ismael, J.M. Blancas, Montse Bosch (PDI), Federico Bottino, Elia Burgueño (becària STEPcentre), Selena Caamaño (becària STEPcentre), Julio Morras, Josep Sabaté.
- ETSAB: Julia de Orovio, Iñigo Mujika.
- ETSAV: Eloi, Maya, Mariona Alcaraz (becària STEPcentre), Alberto Altés (PDI_STEPcentre), Anaïs Bas, Carles Cruces, Néstor Jiménez, Alexis Noguerol, Maritxu Olazabal, Lluïsa Ventayol.
- ETSEIB: Edgar, Eric (becari STEPcentre), David Andreu, Bruno Domènech (becari STEPcentre), Enric Fores, Ruben Heras, David Hornos, Oleguer Llimona, Silvia Mercè, Mari Carmen Muñoz (becària STEPcentre), Ciaran O'Reilly, Marta Otero, Muriel Prieto (becària STEPcentre), Rosa Rodrígez (PDI_STEPcentre_equip de direcció), Valentina Salinas.
- FIB: Lucas, Isart Canyameres, David Franquesa, Jordi Garcia (PDI_STEPcentre_equip de direcció), Xavi Lluis, Isaac Muro (becari STEPcentre), Xavi Pegenaute, Fermín Sánchez (PDI_STEPcentre_equip de direcció).
- Màster en Sostenibilitat: Josu Encina, Sònia Garcia.
PARTICIPANTS AL PECHAKUCHA I/O ALBERG:
- EPSEB: Montse Bosch (PDI).
- ETSAV: Pol Alonso, Alberto Altés (PDI_STEPcentre), Dani Calatayud (PDI), Coque Claret (PDI_equip de direcció), Mariona Gens, Maritxu Olazabal, Joan Puigdomènch (PDI_director de centre), Xavi Robledo, Manel Romero.
- ETSEIB: Joan Agea, Anna Arnaiz, Gerard Bonvehí, Oleguer Llimona, Sindara Moreno, Joel Mus, Adria Palleja, Teresa Sanjuan, Guillem Sort, María Lluis Vinyals.
- FIB: Oriol Arcas
- Màster en Sostenibilitat: Lorena Cárdenas, Catalina Castilla, Cristina Pérez, Lizeth Artemisa Sánchez
MEMBRES DE L'ACTUAL INSTITUT DE SOSTENIBILITAT:
- Federico Bottino
- Adriana Carolina Cortés
- Boris Lazzarini
- Jordi Llobet
- Alessandro Meluni
- Josep-Lluís Moner
- Marta Pujadas
- Josep Manel Sabaté
- Ana Luz Saco
EQUIP DE COORDINACIÓ STEP 2015:
- Francisco Esteban | Equip tècnic de l'IS.UPC
- Didac Ferrer | Director de l'equip tècnic de l'IS.UPC
- Antoni Grau | Responsable del projecte, professor FIB
- Jordi Segalàs | Professor EPSEVG
- Enric Velo | Professor ETSEIB
- Ignacio de Corral | Sotsdirector ICE
- Moisès Subirana | Becari STEPestudiants
EQUIP STEPestudiants:
- Moisès Subirana | Estudiant del màster en enginyeria en energia i becari STEPestudiants.
- Joan Agea | Estudiant d'enginyeria industrial i becari STEPestudiants.
- María Núñez | Enginyera tècnica industrial especialitzada en química industrial, estudianta del Màster en Sostenibilitat de la UPC, becària de suport a projectes de l'Equip Tècnic de l'Institut de Sostenibilitat de la UPC (IS.UPC)
- Josu Encina | Estudiant Màster en Sostenibilitat de la UPC, membre de GCCT i Diàlegs i Becari STEPestudiants
- Laura Balbastre | Estudianta d'enginyeria informàtica i becària STEPestudiants.
- David Balbás Alonso
- Juan Gonzalo Soares
- Bruno Domenech Lega
- Dani Sendra
- Maria Domingo
- Xavi Santodomingo
dimecres, d’abril 15, 2009
Què és STEPestudiants?
Els seus objectius generals són:
A. Propiciar l’existència de grups locals a cada centre que treballin en l’àmbit del compromís social i la sostenibilitat.
B. Afavorir la creació de xarxes entre els diferents grups locals. No es tracta de crear una xarxa nova, sinó d’establir sinergies i enfortir les que ja existeixen, com la plataforma Diàlegs Diàlegs sostenibilitat i societat, les “coordinadores Bolonya”, etc.
C. Aconseguir articular les diferents propostes i visions de l’alumnat en un document de referència que destaqui per la seva excel·lència (claredat, capacitat analítica, rigor, viabilitat, dosi d'utopisme pragmàtic, aplicació de metodologies alternatives, etc.).
D. Fer del procés un objectiu en sí. És a dir, que resulti exemplar per la seva transparència; participació; capacitat de desenvolupar inquietuds, motivar i establir vincles d’empatia entre els participants; etc.
E. Passar a l’acció, enfortint iniciatives en curs desenvolupades per estudiants que de fet ja estan posant en pràctica una educació i investigació alternativa més compromeses amb la societat i la sostenibilitat; així com propiciar l’aparició de noves accions.
Pots accedir a una presentació del projecte, així com al document detallat (amb el desenvolupament de les activitats proposades; el quadre resum de la gestió, recursos i plans de treball; etc.) en la secció arxius.
En aquest blog trobaràs tota la informació sobre el desenvolupament del procés, com també la documentació i la discussió que es vagi generant. Disposes de feeds RSS i gCalendar per estar al corrent i no perdre’t res.
A més a més en la secció webSTEP trobaràs informació sobre el conjunt del projecte (STEPfase0, STEPcentres, STEPestudiants...); com també articles de reflexió, opinions al respecte de tots els agents de la comunitat universitària (PDI, PAS, estudiantat, òrgans d’administració i gestió...), etc.
Si encara tens algun dubte o vols posar-te en contacte, escriu a step.estudiants@upc.edu